מאמרים נוספים
יוגה בהריון
מחשבות על יוגה בהריון בשעת לילה מאוחרת...
חוזרת משני שיעורי יוגה לנשים ולהריון, חושבת כמו תמיד, איך אני יכולה להקל קצת על הנשים, על כאבי הגב התחתון, כאבי האגן, ואיך אני יכולה להצליח בשיעור לפנות גם אל הנשים המשתתפות באופן קבוע, גם אל ההריוניות שבאות רק לכמה שיעורים, קצת לנשום, קצת להקל, קצת להרפות, וגם על הנשים שמתמידות ומתרגלות בהריון לאורך כל הדרך מתוך אמונה שבאמת היוגה תיתן להן את החיבור הזה לגוף, החיבור לתינוק, החיבור לטבע.
אז אני חוזרת לספרה של גיטה איינגר, יוגה נשית, בו היא מדברת על עמידת ראש כעל המלך של התנוחות, ועל עמידת נר, כעל המלכה. שתיהן, תנוחות הפוכות שמאוד חשובות לנו - לשמירה על צלילות התודעה, על חדות ובהירות מחשבה, על ארגון מחדש של האיברים הפנימיים שלנו שבמנח הפוך משתחררים לרגע מכוח הכבידה שפועל עליהם ביום יום וכך מקבלים חיות מחודשת.
אלא שלא תמיד אנחנו יכולות לתרגל את התנוחות ההפוכות, למשל בזמן ווסת, לא ממש מתאים לנו לשהות בתנוחה הפוכה, או בזמן הריון ככל שההריון מתקדם והבטן עולה ולוחצת על הסרעפת זה הופך להיות פחות ופחות לשהות בעמידת נר וקשה יותר ויותר לעלות פיזית לעמידת ראש (בעיקר למי שלא מתרגלת באופן קבוע, ואגב, מומלץ לתרגל לפחות עמידת ראש ונר כל יום, פעם ביום, לפרק זמן שווה) אז היום בדקתי מה קורה כשמניחים את הבולסטר מתחת לגב התחתון ואת כפות הרגליים על הקיר.
אז מסתבר, שזה ממש נוח, ומאפשר גם למתרגלות מתחילות, או הריוניות בשלבים שונים להניח ולהרפות את האגן על הבולסטר, וכאשר כפות הרגליים משתרשות אל הקיר, ניתן לאט לאט גם לעזוב את הקיר ועדיין לא לחוות אי נעימות בבית החזה. אז אם את בהריון זה נהדר עבורך כי זה מאפשר לך להרים רגליים, להפחית את זרימת הדם אל הרגליים ולמנוע בצקות, ואם את לא בהריון זו דרך מעניינת להיכנס לנר ועל הדרך ללמוד משהו על השחרור של הגב התחתון והרפייתו בתנוחה. משם אפשר לעלות לנר ולהמשיך אל הואריאציות או פשוט לשהות במנח הזה, לשחרר גב תחתון, לנשום אליו ולתת לכפות הרגליים להשתרש אל הקיר, תנוחה שניתן לתרגל כמעט בכל מצב ובכל זמן בחודש.
אז, מצאו לכן זמן לתרגל... אפשר גם בבית במיטה, על כרית ומול הקיר,
מבטיחה להמשיך לשתף בהרהורים הבאים,
ובינתיים, לילה טוב, אהבה וחיוך :-)
מאמרים נוספים באתר